Volledig scherm
PREMIUM
De NS-treinen die op de HSL rijden behoren al jarenlang tot de slechtst presterende op het Nederlandse spoornet. © ANP

NS-personeel ‘wanhopig‘ over uitval treinen op HSL

Veel machinisten en conducteurs op de HSL zijn ‘wanhopig en boos’ door de vele treinen op het snelle spoor die al jarenlang uitvallen. Dat zegt vakbond FNV die maatregelen eist van de NS-directie. Zo niet, dan volgen er acties. 

De FNV heeft 1.200 handtekeningen verzameld van NS’ers die er volgens vakbondsbestuurder Henri Janssen helemaal klaar mee zijn. ,,En dat ze er genoeg van hebben is ook heel begrijpelijk. Zeg maar eens voor de zoveelste keer tegen een reiziger die gestrand is, dat-ie maar beter een trein terug kan nemen om op een andere manier op de plaats van bestemming te komen. Klanten zijn mondig. Dat hou je op den duur als NS-personeel niet vol.’’

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda