Volledig scherm
PREMIUM
De NS-treinen die op de HSL rijden behoren al jarenlang tot de slechtst presterende op het Nederlandse spoornet. © ANP

NS-personeel ‘wanhopig‘ over uitval treinen op HSL

Veel machinisten en conducteurs op de HSL zijn ‘wanhopig en boos’ door de vele treinen op het snelle spoor die al jarenlang uitvallen. Dat zegt vakbond FNV die maatregelen eist van de NS-directie. Zo niet, dan volgen er acties. 

De FNV heeft 1.200 handtekeningen verzameld van NS’ers die er volgens vakbondsbestuurder Henri Janssen helemaal klaar mee zijn. ,,En dat ze er genoeg van hebben is ook heel begrijpelijk. Zeg maar eens voor de zoveelste keer tegen een reiziger die gestrand is, dat-ie maar beter een trein terug kan nemen om op een andere manier op de plaats van bestemming te komen. Klanten zijn mondig. Dat hou je op den duur als NS-personeel niet vol.’’

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda