Volledig scherm
Burgemeester willemijn van Hees speld de versierselen op bij Noud Duis in de Lambertuskerk te Raamsdonk. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Noud Duis (76) koninklijk onderscheiden

RAAMSDONK - Noud Duis (76) uit Geertruidenberg heeft zaterdag in de Lambertuskerk in Raamsdonk een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Willemijn Hees. 

Duis kreeg de onderscheiding bij de opening van de expositie van Fotoclub Raamsdonksveer, waarvan hij 22 jaar voorzitter is geweest.

Duis werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn diverse vrijwilligersactiviteiten. Behalve voor de Fotoclub Raamsdonksveer zette hij zich in voor de stichting Kampong Hospik en natuurfotoclub de Langstraat.

Duis is bestuurlijk nog actief voor de stichting Kampong Hospik. Zo organiseerde hij een reünie voor alle pelotonsleden.Ook is hij actief lid en sturende kracht bij tentoonstellingen van natuurfotoclub de Langstraat.

  1. Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today
    COLUMN

    Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today

    In de Grote Kerk sprak ik woensdag na de Vuelta-presentatie met onze Spanje-correspondent Edwin Winkels. Allemaal leuk en aardig dat de Ronde van Spanje in 2020 naar Breda komt, maar al snel ging het over een memorabele avond eind 2017 in café De Bommel. Daar was Winkels te gast bij de voetbalshow Bier & Ballen, evenals de toenmalige NAC-sterspeler Manu Garcia. Op het podium zongen ze samen ‘Jé, Jé, Jé, Jé Arriba NAC’, oftewel Hup NAC in het Spaans.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
3985 stemmen