Nostalgische kermis in Breda geopend

VIDEOBREDA - De familiekermis in de binnenstad van Breda is officieel geopend. Vrijdagmiddag gingen de eerste attracties en kraampjes open. De kermis is tot en met woensdag iedere dag tot 23.00 uur open.

Opvallend aan deze kermis zijn de nostalgische attracties. Draaimolens, suikerspinnen en natuurlijk een spookhuis zijn van de partij.

Voor het gezin

De naam zegt het al, de kermis is vooral bedoeld voor de hele familie. Grote luidruchtige attracties zoals een booster zijn er daarom niet te vinden.,,Het is vooral leuk voor de kinderen", vertelt een moeder die haar kinderen filmt terwijl ze rondzwieren in de draaimolen. ,,Deze attractie blijft toch wel hun favoriet."

Goede sfeer

Ondanks dat de opening niet veel mensen trekt door het wisselvallige weer, merkt kermisexploitant Delano dat het met de sfeer wel goed komt. ,,Ik reis het hele land door met mijn schiettent, maar je merkt dat de sfeer op Brabantse kermissen er altijd goed in zit. De mensen hier komen behalve voor de gezelligheid vooral ook voor de attracties. Vooral bij dit soort unieke kermissen is dat leuk."

Volledig scherm
De familiekermis is officieel geopend. © Job Vijftigschild
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda