Nostalgische kermis in Breda geopend

VIDEOBREDA - De familiekermis in de binnenstad van Breda is officieel geopend. Vrijdagmiddag gingen de eerste attracties en kraampjes open. De kermis is tot en met woensdag iedere dag tot 23.00 uur open.

Opvallend aan deze kermis zijn de nostalgische attracties. Draaimolens, suikerspinnen en natuurlijk een spookhuis zijn van de partij.

Voor het gezin

De naam zegt het al, de kermis is vooral bedoeld voor de hele familie. Grote luidruchtige attracties zoals een booster zijn er daarom niet te vinden.,,Het is vooral leuk voor de kinderen", vertelt een moeder die haar kinderen filmt terwijl ze rondzwieren in de draaimolen. ,,Deze attractie blijft toch wel hun favoriet."

Goede sfeer

Ondanks dat de opening niet veel mensen trekt door het wisselvallige weer, merkt kermisexploitant Delano dat het met de sfeer wel goed komt. ,,Ik reis het hele land door met mijn schiettent, maar je merkt dat de sfeer op Brabantse kermissen er altijd goed in zit. De mensen hier komen behalve voor de gezelligheid vooral ook voor de attracties. Vooral bij dit soort unieke kermissen is dat leuk."

Volledig scherm
De familiekermis is officieel geopend. © Job Vijftigschild
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstichting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’
    PREMIUM

    Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstich­ting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’

    BREDA - Twee auto's gingen afgelopen woensdag- op donderdagnacht rond 03.40 uur in vlammen op aan de Jacob Edelstraat in Breda. Amper anderhalve week nadat er op precies dezelfde plek óók twee auto's uitbrandden, óók rond dezelfde tijd. Ging de politie aanvankelijk, volgens buurtbewoners, nog uit van een spontaan ontstane autobrand, nu lijkt brandstichting zo goed als zeker vast te staan.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3077 stemmen