Nostalgische kermis in Breda geopend

VIDEOBREDA - De familiekermis in de binnenstad van Breda is officieel geopend. Vrijdagmiddag gingen de eerste attracties en kraampjes open. De kermis is tot en met woensdag iedere dag tot 23.00 uur open.

Opvallend aan deze kermis zijn de nostalgische attracties. Draaimolens, suikerspinnen en natuurlijk een spookhuis zijn van de partij.

Voor het gezin

De naam zegt het al, de kermis is vooral bedoeld voor de hele familie. Grote luidruchtige attracties zoals een booster zijn er daarom niet te vinden.,,Het is vooral leuk voor de kinderen", vertelt een moeder die haar kinderen filmt terwijl ze rondzwieren in de draaimolen. ,,Deze attractie blijft toch wel hun favoriet."

Goede sfeer

Ondanks dat de opening niet veel mensen trekt door het wisselvallige weer, merkt kermisexploitant Delano dat het met de sfeer wel goed komt. ,,Ik reis het hele land door met mijn schiettent, maar je merkt dat de sfeer op Brabantse kermissen er altijd goed in zit. De mensen hier komen behalve voor de gezelligheid vooral ook voor de attracties. Vooral bij dit soort unieke kermissen is dat leuk."

Volledig scherm
De familiekermis is officieel geopend. © Job Vijftigschild
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7562 stemmen