Volledig scherm

Nominatie voor ontwerpers Hotel Nassau in Breda: 'Enorme eer' (fotoalbum)

BREDA - Hotel Nassau is ontstaan uit drie hofhuizen, de kapel en een voormalig nonnenklooster. 'Deze sobere historie laten we overal tot in detail terugkomen. Met luxe en knusse elementen '

Een kok kijkt lachend toe hoe de ontwerpers van Hotel Nassau Breda een groen kleedje bestuderen. "Het palmbladerenmotiefje past perfect bij de kamer met het Adam en Eva thema", zegt Simone Teulings (37) uit Den Bosch. "Waar heb je deze nu weer vandaan", vraagt Rutger van Erp (42) uit Breda verbaasd. Teulings (Head of Design) en Van Erp (Head of Projects) zijn genomineerd voor de Best Hotel Design Award van horecavakblad Entree.

"De nominatie zelf is al een enorme eer", aldus het duo van de Odyssey Hotel Group uit Vught. Meer dan anderhalf jaar zijn ze bezig geweest met het uitdenken en inrichten van Hotel Nassau. "Eigenlijk ben je nooit echt helemaal klaar. Continu zie ik weer iets dat nog veranderd moet worden of een hoekje waar nog iets bij kan", zegt Teulings.

Details
Punten voor de nominatie zijn originaliteit, uitstraling en de functionaliteit van design en interieur. Teulings: "We hebben gekozen voor klassiek. Dat vinden we bij een hotel passen. Je kunt wel op een strakke stoel gaan zitten, maar het moet ook wel comfortabel en knus zijn." Het nonnenthema komt overal in het hotel terug. Teulings is gek op details. "Bij sommige moet je het echt weten wil je ze zien. Dat vind ik juist zo fascinerend."

Na de opening hebben ze drie nieuwe opdrachten binnengehaald. Teulings: "Sinds 2014 is de tijd voorbij gevlogen. We zijn een goed duo omdat we vrienden zijn. Belangrijk, aangezien we de komende tijd aan de bak moeten."

De prijsuitreiking is 28 november. Hotel Nassau concurreert met W Amsterdam, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, The Dutch Maastricht en Van der Valk Hotel Enschede.

In samenwerking met indebuurt Breda