Volledig scherm
Sfeerbeeld De Tuinderij, fase 2. © Architectenburo Schoenmakers/Maas-Jacobs

Nog eens 102 nieuwe woningen in Zundertse nieuwbouwwijk De Tuinderij

ZUNDERT - Terwijl de bouw van fase 1 van De Tuinderij in Zundert in volle gang is, heeft het Zundertse college het licht op groen gezet voor fase 2. Dat plan bestaat uit de komst van nog eens 102 nieuwe woningen in de kern Zundert.

Met de bouw van nieuwbouwwijk De Tuinderij is al in 2018 begonnen. In totaal komen er een kleine 200 woningen achter Zundert en Klein-Zundert. Woningen waar, zo merken ze bij ontwikkelaar Maas-Jacobs, behoorlijk wat behoefte aan is.

Verhuisdozen 

De eerste fase, die in totaal uit 83 woningen bestaat, is inmiddels stijf uitverkocht. Net als fase 2 bestaat fase 1 uit de meest uiteenlopende woningtypes. Van rijtjes tot vrije kavels. De bewoners van de eerste 57 woningen van die fase kunnen naar verwachting deze zomer de verhuisdozen al pakken. De rest van fase 1 is vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2021 klaar.

Als het aan Maas-Jacobs ligt wordt op dat moment in één moeite door begonnen met de bouw van fase 2. Het Zundertse college heeft in elk geval al besloten om het benodigde ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. Binnen enkele maanden is die procedure afgerond en zijn er ambtelijk geen hobbels meer om met de bouw te beginnen.

Groen en water 

Maas-Jacobs wil eind maart, begin april de verkoop opstarten van de eerste 59 woningen van fase 2. In een later stadium worden de overige woningen te koop aangeboden.

Naast koop-, bestaat fase 2 ook uit twintig sociale huurwoningen. ,,Daarmee worden de recent gemaakte afspraken met wooncorporatie Thuisvester direct uitgevoerd”, aldus wethouder Partrick Kok in een persbericht. Het wordt een mooie wijk, denkt hij: ,,In het plan gaat veel aandacht uit naar groen en water. Dat draagt in hoge mate bij aan het landelijk karakter van deze nieuwe wijk.”

Volledig scherm
Ontwerpbestemmingsplan Fase 2 De Tuinderij in Zundert © @Gemeente Zundert

Aan de Tuinderij wordt voorlopig nog gebouwd. 

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda