Volledig scherm
Lotje (10) en ouders en broertje uir Antwerpen gaat voor de 800 meter. © Palko Peters

NK Eenwieleren van start op Cor Vlemmix Circuit in Breda

VideoBREDA - Het 8e NK Eenwieleren is zaterdagmorgen begonnen op de wielerbaan Cor Vlemmix Circuit aan de Terheijdenseweg in Breda. Van jong tot ouder, diverse afstanden, met ook de slalom. 

Eenwieleren wint aan populariteit, zegt organisator Klaas Wil uit Eden. Er zijn nu zo'n 10.000 eenwielers. Eenwieleren in het circus, als hobby, als sport, en eenwielers doen ook hockey of basketbal. En ze gaan, zegt Eil, off road.

Deelnemers hier in Breda komen uit het hele land, met name ook uit het zuiden, maar ook uit België, Duitsland en er is een deelnemer uit Oostenrijk. Er is de sprint, tussenafstanden en de tien kilometer die in 20 minuten kan worden afgelegd. 

Het mooie van het de sport

Wil, die EK's en WK's op zijn naam heeft staan: "Na tien uur oefenen krijg je het onder de knie. Het is een fantastisch gevoel als je los komt." Het NK duurt nog tot zo 16.00 uur, van 13.00 tot 13.30 is er een workshop. 

Duitser Klaus Reef (56) uit de omgeving Düsseldorf doet als eenwieler aan hockey, binnenkort doet hij mee aan de halve marathon in Polen. Eenwielers zijn er in vier inch-maten en hebben geen versnelling. De unlimited-klasse wel, met ook veel grotere wielen, ook die race start vanmiddag.

Volledig scherm
NK Eenwieleren Breda. © Palko Peters
Volledig scherm
NK Eenwieleren Breda. © Palko Peters
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Breda