Volledig scherm
De Houtmarktpassage in Breda heeft sinds kort nieuwe eigenaren: projectontwikkelaar Maas-Jacobs en ondernemer Marcel van Gelderen. Op de foto Kris Maas (links) van Maas-Jabobs en Marcel van Gelderen voor de passage in de Ginnekenstraat. © Johan Wouters

Nieuwe winkels in Bredase Houtmarktpassage

BREDA - Vooruitlopend op de grootschalige renovatie van de Houtmarktpassage in Breda komen er na de zomer diverse tijdelijke nieuwe zaken in het (nu nog) overdekte winkelstraatje. 

"We willen een positieve draai aan de Houtmarktpassage geven en verhuren nu een aantal ruimtes voor een jaar tegen aantrekkelijke prijzen aan leuke concepten of pop-up stores van bekende winkels," aldus Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate in Breda. Hij heeft samen met Kokelenberg & Ouwehand de verhuur van de Houtmarktpassage op zich genomen.

Sissy Boy

Duidelijk is al dat er een pop-up store van kledingmerk Sissy Boy komt. Verder gaat Puur Woondesign (interieuradvies en ontwerp) een tweede Bredase filiaal in de Houtmarktpassage openen. Daarnaast verhuist Into The Woods binnen de passage naar een nieuw pand en opent daar een zaak met woonaccessoires en kadoartikelen. Op de plek van Into The Woods komt een winkel met meubels, lifestyle en kunst.

"Er zijn nog drie ruimtes beschikbaar waaronder een horecaruimte. Die laatste is instapklaar, dat zou iets kunnen zijn voor bijvoorbeeld een sappenbar of een broodjeszaak," aldus Vermeulen.  

Maas-Jacobs

Nagenoeg al het vastgoed in de Houtmarktpassage is of komt in handen van een bv die is opgericht door de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs samen met Marcel van Gelderen van modeketen Men at Work (die ook een winkel in de passage heeft). 

In mei kondigden de nieuwe eigenaren al een grootschalige renovatie aan van de passage, die voor een groot deel leegstaat. De overkapping verdwijnt, de gevels krijgen een andere aanblik, de entrees aan de Ginnekenstraat en Houtmarkt worden opener en de bestrating verandert.  De passage word daardoor meer een gewoon straatje. Door alles veel opener te maken, moet het publiek meer worden uitgenodigd er doorheen te lopen, is de gedachte. 

Versnipperd eigendom

Er wordt al  jaren gesproken over renovatie van de Houtmarktpassage. Om een grondige verbouwing door te kunnen voeren, moet echter binnen de Vereniging van Eigenaren een meerderheid van 75 procent daar mee instemmen. Dat lukte door het versnipperde eigendom tot voor kort niet. Nu Maas-Jacobs en Van Gelderen (ruim) meer dan driekwart van het vastgoed bezitten, kan er wel actie worden ondernomen. De verbouwing zal fasegewijs in 2018 plaats vinden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'
    PREMIUM

    Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'

    TETERINGEN - Inwoners van Teteringen zijn doodsbang nu blijkt dat de vorig jaar aan een liquidatie ontsnapte Habib A. hun nieuwe buurman wordt. In de straat waar A. een huis heeft gekregen voor hem en zijn gezin, is een handtekeningenactie begonnen. De mensen hebben er 'knikkende knieën', zeggen ze. De buurt had voorgelicht moeten worden, zegt zijn advocaat. Dat is de gemeente afgeraden, laat burgemeester Paul Depla van Breda weten. Hij houdt een vinger aan de pols.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (58%)
  • Nee (42%)
2514 stemmen