De meiden van UVV hebben de nieuwe shirts van sponsor Mandemakers gepresenteerd. Op de achtergrond (vlnr): Robert Coppens, voorzitter Sander Schaepman en wethouder daan quaars.
Volledig scherm
De meiden van UVV hebben de nieuwe shirts van sponsor Mandemakers gepresenteerd. Op de achtergrond (vlnr): Robert Coppens, voorzitter Sander Schaepman en wethouder daan quaars. © Pix4Profs-Ron Magielse

Nieuwe shirts en forse ledengroei: familieclub UVV'40 zit in de lift

ULVENHOUT - Het gaat goed met voetbalvereniging UVV'40: een forse groei in het aantal (jeugd)leden, een florerende meisjesvoetbalafdeling, een interne voetbalschool en de introductie van 35+ voetbal bij de club.

Afgelopen woensdagavond werd als klap op de vuurpijl de gehele vereniging in een nieuw tenue gestoken, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Keuken Kampioen.

Op de tribune van het hoofdveld van Sportpark Jeugdland sprak voorzitter Sander Schaepman de vereniging toe en overhandigde en passant een elftalfoto aan de uitgenodigde wethouder Daan Quaars, die eind jaren negentig deel uitmaakte van het betreffende UVV-elftal.

Het was even wachten op de eregast van de avond, Robert Coppens, CEO bij de Mandemakers Groep. Coppens blijkt ook speler van UVV te zijn geweest en haalde zelfs het eerste elftal. Een delegatie van de meidenafdeling gaf vervolgens acte de présence: getooid in de gloednieuwe outfits liepen de voetbalsters de tribune op en deelden een glaasje bubbels uit aan de aanwezigen.

Mijlpaal 

Na afloop sprak Schaepman van 'trots'. "Trots op deze club, op de mensen ervan, maar zeker op het gegeven dat een dergelijk bedrijf zich wil binden aan UVV '40," zei hij. Schaepman schreef vijf jaar geleden een manifest met als titel 'UVV'40, Familieclub met Ambitie'. Daarin was ook de wens opgenomen om de hele vereniging uniform te kleden. "Dat dat nu werkelijkheid is geworden, vormt weer een mijlpaal voor de club," vond Schaepman. "Met dank overigens aan mensen binnen de club die dit idee hebben opgepakt en vervolgens verwezenlijkt."

Geweldige sfeer

Maar ook op andere gebieden is UVV op de kaart gezet. Schaepman: "We hebben nu bijna 550 leden, een unicum. Belangrijk in deze groei was de introductie van meisjesvoetbal. Binnen no time hadden we vijf meidenteams, die ook nog eens zorgen voor een geweldige sfeer." Hij vervolgt: "Daarnaast is begin september onze voetbalschool gestart, waarmee we het voetbaltechnisch niveau van onze jeugd omhoog willen brengen, en hebben we 35+ voetbal geïntroduceerd."

Eigen kantine

Er is voor het bestuur van UVV nog genoeg werk aan de winkel. "Anders dan andere clubs hebben wij geen eigen kantine. Wij maken gebruik van de faciliteiten van Taveerne Jeugdland, een puur commercieel opererende horecagelegenheid. Niets ten nadele van de huidige pachter, waarmee we een hele goede band hebben, maar deze constructie brengt wel met zich mee dat UVV inkomsten misloopt. We zullen in de toekomst toch moeten kijken hoe dat anders zou kunnen," aldus Schaepman. "Een ander speerpunt is het realiseren van kunstgras op Jeugdland. Ook wij willen dat alle leden minimaal een keer per week kunnen trainen."

In samenwerking met indebuurt Breda