Volledig scherm
De leegstaande panden in de Ginnekenstraat, die gesloopt moeten worden om daar één nieuwe grote winkel te kunnen vestigen. © Paul Verlinden

Nieuwe megastore in Bredase binnenstad

BREDA - Er zijn plannen om in de Ginnekenstraat in Breda een nieuwe megastore te bouwen. Met 4.000 vierkante meter wordt het één van de grootste winkels in de binnenstad. Ter vergelijking: het pand van Zara (oude Bijenkorf) aan de Karrestraat is ruim 3.000 m2. 

Het is nog niet bekend welke zaak er in het pand komt. Volgens goed ingevoerde bronnen zou modeketen H&M de meest logische kandidaat zijn.

Dat Zweedse bedrijf past ook in de omschrijving zoals die in een raadsvoorstel van het college van B&W staat.  Volgens dat  stuk wil een modeketen zijn 'nu verspreid liggende winkels in de binnenstad samenvoegen tot één grote conceptstore'. H&M heeft in het centrum drie winkels:  één in de Barones (vrouwenmode) en twee in de Ginnekenstraat (kinder- en mannenmode).

Miss Etam

De nieuwe winkel moet komen op de hoek van de Ginnekenstraat en Bleekstraat (vlakbij de Hema). Daar staan nu twee panden naast elkaar leeg. Voorheen zaten daar de modezaken Only en Miss Etam.  

Eigenaar Dela Vastgoed heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om die panden (inclusief de bovenliggende woningen) te slopen. Aan de achterkant wil Dela een stukje grond kopen. Op het hele terrein zou dan één nieuw gebouw van  drie verdiepingen (4.000 m2) moeten komen. 

Het college wil graag aan het plan meewerken, blijkt uit het voorstel aan de gemeenteraad. De raad moet er mee instemmen omdat het bestemmingsplan geen gebouwen met een oppervlakte van meer dan 2.000 m2 toestaat. 

Jonge consumenten

Volgens het college is er in de binnenstad behoefte  aan een divers aanbod van winkelformules, met name voor jongere consumenten: 'Er dient ruimte te worden gegeven aan grootschalige (inter)nationale modeformules in het prijsvriendelijke  en middensegment'. Dat vraagt volgens het college ook om grotere winkelpanden. 

Dela wil niet zeggen om welk keten het gaat. Een woordvoerster van H&M laat weten dat ze 'op dit moment helaas nog niets kan melden'.

Ook een aanwijzing dat het om H&M zou gaan, is dat in het raadsvoorstel staat dat de modeketen andere formules wil gaan vestigen in de panden die vrijkomen als de huidige winkels worden samengevoegd.  En onder de H&M-groep vallen meer formules, zoals Weekday, Monki en Arket. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda