Volledig scherm
De eigenaars van Bij de Nonnen nemen de exploitatie op zich van de Annakapel © Bij de Nonnen

Nieuwe impuls Annakapel Zundert

ZUNDERT - De Annakapel in Zundert krijgt vanaf januari een nieuwe impuls. De drie eigenaars van de naastgelegen horecazaak Bij de Nonnen hebben de exploitatie en programmering van de stichting Annakapel overgenomen. Zij zijn van plan het aantal activiteiten uit te breiden.

De exploitatie en programmering was tot nog toe in handen van Riet Pijnappels en Jan Pooyé van de stichting Annakapel. Pijnappels: ,,Door andere werkzaamheden was er eigenlijk te weinig tijd voor.” Het aantal activiteiten nam daardoor af. Die zullen, nu Philip Nelemans, Daan Mathijssen en Pieter van Agtmaal van Bij de Nonnen het hebben overgenomen, toenemen en uitbreiden.

Lunch en diner 

Nelemans: ,,We blijven ons richten op de borrels, beurzen, symposia, trouwerijen en andere zaken die al plaatsvonden in de Annakapel. Maar we breiden één en ander ook uit.” Zo wordt het mogelijk om in de toekomst ook te lunchen en te dineren in de kapel. Eventueel in combinatie met een vergadering of feest. Een cultureel programma, met concerten en dergelijke, zit in de pijplijn. ,,Maar heeft op dit moment niet de prioriteit.”

Vanaf januari zijn bovendien de Zundertse raads- en commissievergaderingen in de kapel. Dit, zolang het gemeentehuis op de Markt nog wordt verbouwd.

De Annakapel, die in 2013 werd heropend, blijft eigendom van Peter Adema en Riet Pijnappels. Namens hun stichting Annakapel is Jan Pooyé nog steeds het aanspreekpunt voor de drie nieuwe exploitanten en programmeurs. Aan de inrichting verandert niets.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8546 stemmen