Volledig scherm
Tapas, de bekende Spaanse hapjes zijn helemaal hot in Breda. De afgelopen jaren kwamen er diverse Spaanse restaurants in de stad bij. Vanaf morgen - donderdag - ook FEBO Tapas in de Halstraat. © Thinkstock

Nieuwe FEBO opent deuren in Breda

BREDA - FEBO, het Spaanse restaurant dat zo lang een begrip was in Breda, opent opnieuw zijn deuren. Vanaf morgen - donderdag - is FEBO Tapas te vinden in de Halstraat, in het pand waar tot enkele maanden geleden de Lamme Goedzak was gevestigd. 

Juan Carlos Reina die ook de in 2014 afgebrande FEBO aan de Molenstraat runde, heeft de nieuwe zaak samen met zijn vrouw opgezet. Het Spaanse restaurant werd in de jaren zeventig in Breda door een vereniging van Spanjaarden opgezet en kreeg al gauw naam als een plek waar je lekker en goedkoop kon eten.

Reina die lang zocht naar een geschikte locatie voor zijn nieuwe FEBO zegt wat de prijzen aangaat op dezelfde voet verder te willen gaan. ,,En dat kan ook. We gaan onze gasten lekker eten voorzetten, zonder verdere poespas. Het bord hoeft er niet per se heel mooi uit te zien wat het allemaal nodeloos duur maakt. Als het maar lekker is.’’ 

  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda