Volledig scherm
CultuurCentrum Zundert met kerstboom © Tom Hayes

Nieuwe exploitanten horeca CultuurCentrum Zundert

ZUNDERT - CultuurCentrum Zundert (CCZ) heeft nieuwe exploitanten. Donderdag maakten burgemeester en wethouders bekend dat Peter Kesseler en Frank Jansen uit Roosendaal het stokje overnemen van Wil Nouws. Die had in oktober de exploitatie van het horecadeel op zich genomen.

In juli ging het horecadeel van CCZ failliet en sloot het centrum. Om ervoor te zorgen dat CCZ na de zomer gewoon het geplande culturele programma kon uitvoeren, werd naarstig gezocht naar een ondernemer die de horeca op zich wilde nemen.

Permanente oplossing 

Die werd aanvankelijk gevonden in Wil Nouws, de uitbater van Herberg ‘t Pannehûske in Achtmaal. In oktober ging hij aan de slag in Zundert. ,,Maar altijd met het idee dat het tijdelijk was”, zegt hij. ,,Ik bood mijn hulp aan, zodat de culturele- en verenigingsactiviteiten konden doorgaan. Maar heb al meteen bij aanvang laten weten dat ik in het voorjaar weer al mijn energie in ‘t Pannehûske wilde steken en er moest worden gezocht naar een meer permanente oplossing.”

Die oplossing meent het Zundertse college nu te hebben gevonden. De twee nieuwe exploitanten: ,,Werken al jaren samen en hebben een stevige achtergrond als culturele ondernemers”, aldus de wethouders Johan de Beer en Twan Zopfi. Het is de gemeente die eigenaar is van het pand. De stichting CultuurCentrum is verantwoordelijk boor de culturele programmering.

Die stichting kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe partners en hoopt dat er snel afspraken worden vastgelegd over wat precies de rolverdeling tussen de exploitanten en de stichting zal zijn.

Opschudden 

Kesseler en Jansen hebben er in elk geval zin in. Kesseler: ,,Wij dragen de cultuur een warm hart toe en zijn van plan om het culturele leven in Zundert flink op te schudden. Zo zijn we op zoek naar jonge mensen die muziek willen maken, maar staan ook open voor andere cultuuruitingen.” Variërend van kindervoorstellingen tot muziekensembles.

Omdat van cultuur alleen niet is te leven, richt het duo zich ook nadrukkelijk op de horeca. ,,Die zal bij aanvang niet dagelijks open zijn, maar richting de zomer, als het weer mooier wordt, willen we zeker vaker open zijn.” Bij het centrum ligt niet voor niets een fraai terras. 

In samenwerking met indebuurt Breda