Nieuwe eigenaar voor voormalig stadspaleis

Door Nicole Roelands

Breda - Het voormalige stadspaleis aan de Catharinastraat heeft een nieuwe eigenaar: marketingbureau Online Activity. 

Modebedrijf Nickelson heeft na vijf jaar het voormalige stadspaleis verlaten en breidt verder uit in Amsterdam. Het marketingbureau Online Activity zag het Bredase pand wel zitten en kocht het voor 2.075.000 euro. "We zijn nu met dertien man dus we hebben het op de groei gekocht", vertelt eigenaar Danny van Caam.

Het bedrijf bestaat nu zeven jaar en zat de laatste drie jaar gevestigd in de Baronielaan. Aangezien het bedrijf bleef groeien en het pand aan de Baronielaan te klein bleek, zocht de eigenaar een nieuwe locatie. Toen hij het voormalige stadspaleis te koop zag staan, werd hij op slag verliefd. "Het is een creatieve plek midden in de stad. Je loopt met een klant zo de stad in."

Nickelson heeft het pand vijf jaar geleden volledig gerenoveerd, in hoeverre dat kan bij een monumentaal pand. Daardoor hoeft Van Caam er niet veel aan te doen. "Dat is een voordeel. Wel willen we sommige delen terugbrengen in de oude staat. Zo heeft Nickelson de vloeren wit gemaakt. Dat past bij een modebedrijf, maar niet bij een marketingbureau."

In totaal telt het pand meer dan 800 vierkante meter en heeft het nog eens twaalf parkeerplekken. Daarom noemt bedrijfsmakelaar Jos van Opstal van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars het pand niet voor niets bijzonder. "Hier zijn er geen twee of drie van in Breda. Het is een uniek pand." In totaal heeft het zo'n vijf maanden te koop gestaan, wat volgens de bedrijfsmakelaar kort is. "Er is nog steeds erg veel belangstelling voor Breda."

Onderschrift: Vijf jaar geleden heeft Nickelson het pand gerenoveerd. De nieuwe eigenaar wil het gedeeltelijk in de oude staat terugbrengen. Foto Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars

In samenwerking met indebuurt Breda