Vorig jaar werden de eerste drie Bredase jeughelden geëerd in Mezz: vlnr Cato van de Vijver, Donita Vissers en Siem Bartels.
Volledig scherm
Vorig jaar werden de eerste drie Bredase jeughelden geëerd in Mezz: vlnr Cato van de Vijver, Donita Vissers en Siem Bartels. © Pix4Profs/René Schotanus

Nieuwe Bredase ‘jonge helden’ gezocht

BREDA - Nadat eind vorig jaar voor de eerste keer drie Bredase ‘jeugdhelden’ in het zonnetje werden gezet, is de gemeente ook dit jaar weer op zoek jonge Bredanaars die een lintje verdienen.

Vanaf deze week tot eind oktober kan iedereen een potentiële jeugdheld aandragen via de site van de gemeente. Kandidaten moeten tussen de 6 en 18 jaar zijn, een bijzondere prestatie hebben verricht en/of zich langere tijd vrijwillig en maatschappelijk inzetten.

Vorig jaar waren er twaalf genomineerden. Daarvan kregen er uiteindelijk drie een jeugdlintje: Cato van de Vijver (wegens haar inzit voor minder plastic), Donita Vissers (die voor haar moeder via sociale media een nieuwe nier zocht) en Siem Bartels (actief als vrijwilliger bij kinderboerderij Wolfslaar.).

De lintjes voor dit jaar worden op woensdag 20 november uitgereikt. Dat is tevens de internationale dag van de rechten van het kind.

In samenwerking met indebuurt Breda