Het allereerste vliegtuig dat ooit opsteeg in Nederland deed dat bij Etten-Leur. Ruim 110 jaar later haalt de lokale heemkring nog steeds informatie naar boven over die eerste vlucht; Arie de Bruin is de specialist als het gaat om dit onderwerp.
Volledig scherm
Het allereerste vliegtuig dat ooit opsteeg in Nederland deed dat bij Etten-Leur. Ruim 110 jaar later haalt de lokale heemkring nog steeds informatie naar boven over die eerste vlucht; Arie de Bruin is de specialist als het gaat om dit onderwerp. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Nieuwe boeken over legendarische Wright Flyer-vlucht: ‘Na een eeuw praten de mensen er nóg over’

ETTEN-LEUR - Als Arie de Bruin Etten-Leurenaren ernaar vroeg kon bijna iedereen boven een bepaalde leeftijd spontaan verhalen oplepelen over die legendarische vlucht, in 1909 bij de Leur. ,,Liedjes die grootouders erover zongen, verhalen die ouders vertelden. De vlucht heeft hier al die jaren voortgeleefd in de hoofden van mensen. Het moet écht iets bijzonders zijn geweest.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Breda