Volledig scherm
Impressietekening Molenstraat 25-27 © Oomen Architecten

Nieuwbouw op plaats Jacobs Kleding in Zundertse Molenstraat

ZUNDERT - In de Molenstraat in Zundert, waar nu nog het lege winkelpand staat van Jacobs Kleding, komt, als alles loopt als gepland, een nieuwe winkel met appartementen. Daarvoor heeft het Zundertse college dinsdag het licht op groen gezet.

Onlangs diende ontwikkelaar Somnium Real Estate uit Rijsbergen een voorstel in bij de gemeente Zundert voor de bouw van een winkel met appartementen op Molenstraat 25-27. Op dat adres in de meest belangrijke winkelstraat van Zundert staat al zo’n tien jaar de voormalige modezaak Jacobs Kleding leeg.

Vervallen

Het pand is enigszins vervallen. Somnium Real Estate wil het slopen en op dezelfde plaats een nieuwe winkel bouwen. Erboven is dan plaats voor vijf woningen. Er is inmiddels al een voorlopig schetsontwerp van Oomen architecten.

Het is een plan dat de Zundertse burgemeester en wethouders toejuichen. ,,De herontwikkeling past goed in het beleid om een aantrekkelijk winkelgebied te realiseren”, zegt wethouder Patrick Kok van ruimtelijke ontwikkeling. Bovendien: ,,Geeft het antwoord op de stijgende vraag naar appartementen in het centrum van Zundert.”

Binnentuin

Die appartementen blijven niet beperkt tot louter de woningen die boven de nieuwe winkel worden gebouwd. Wijnand van der Velden van Somnium Real Estate: ,,Bedoeling is om op het achterterrein nog een kleinschalig gebouw neer te zetten met circa acht appartementen.” Tussen die twee gebouwen ontstaat een besloten binnentuin.

Het achtergebouw heeft straks de voorgevel aan de kant van de Heerdgang. Door op die plaats te bouwen, krijgt, zo benadrukt het college: ,,Het Nonnekenshof aan de Tuintjes meteen ook een waardevolle afronding.”

Slopershamer

Het kan trouwens nog wel even duren voor de slopershamer aan de slag gaat. Eerst moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd. Ook eist het college van de ontwikkelaar een voorlopig ontwerp van een stedenbouwkundig plan. Het zijn formele processen die gewoonlijk enkele maanden in beslag kunnen nemen.

Wat de prijsklasse precies gaat worden, weet Van der Velden nog niet. Dat zijn allemaal zaken die de komende maanden duidelijker gaan worden.

Zodra de plannen verder zijn uitgewerkt en de inspraak kan beginnen, belooft de gemeente Zundert dat er een informatiebijeenkomst wordt gehouden voor de omgeving en belanghebbenden. 

In samenwerking met indebuurt Breda