Volledig scherm
PREMIUM
Overzichtsfoto van het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat in Breda. Op het naastgelegen veld komt een Turkse moskee. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Nieuwbouw moskee in Wisselaar nieuwe ronde in; kritiek niet verstomd

BREDA - De nieuwbouw van de Turkse moskee in Breda-Noord gaat een nieuwe ronde in. Na rommelige maanden waarin de bouw door de rechter is stilgelegd en wethouders excuses maakten voor de procedure, ligt er een nieuwe bouwaanvraag. Maar de kritiek is niet verstomd.

In september vorig jaar liepen bewoners in wijk Wisselaar in de Hoge Vucht te hoop tegen het bouwplan. Ze voelden zich overvallen door de komst van de moskee. In december besloot de voorzieningenrechter de bouw stil te leggen (de fundering ligt er al in). De gemeente had een fout gemaakt in de vergunning door niet duidelijk te zijn over de komst van het complex, ingetekend op een groenstrook naast het voormalige politiepand aan de Vlaanderenstraat dat de Turkse Islamitische Stichting Breda een paar jaar geleden had aangekocht. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda