In de kapel van De Koepel waren donderdagavond veel belangstellenden voor de verkoopbijeenkomst van 14 woningen aan de Wilheminasingel.
Volledig scherm
In de kapel van De Koepel waren donderdagavond veel belangstellenden voor de verkoopbijeenkomst van 14 woningen aan de Wilheminasingel. © De Boer en Partners

Nieuwbouw in centrum Breda trekt zeer veel belangstellenden

BREDA - De vraag naar nieuwbouwwoningen in Breda is ongekend groot. De start van de verkoop van veertien woningen aan de Wilhelminasingel trok gisteravond zo’n 350 belangstellenden. Voor project De Marker aan de Markendaalseweg is sinds enkele weken een site in de lucht waarop zich al ruim tweeduizend mensen hebben aangemeld voor informatie.

Het project aan de Wilhelminasingel betreft veertien grondgebonden woningen op de locatie waar nu nog het bedrijf De Laminaatfabriek is gevestigd. Het gebied ligt tussen de singel en de tuinen van de woningen aan de Loopschansstraat.

Mooie locatie

De woningen worden ontwikkeld door Maas-Jacobs uit Zundert en Somnium uit Rijsbergen. De grote belangstelling is volgens Jeroen Stoutjesdijk van Maas-Jacobs om diverse redenen verklaarbaar. “Het is een mooie locatie tegen het centrum en het zijn grondgebonden woningen met eigen parkeerplaatsen,” aldus Stoutjesdijk tijdens de verkoopbijeenkomst, die bij De Koepel werd gehouden.

Bart Kimenai van makelaar Storimans en Partners voegt er aan toe. “De woningen zijn energiezuinig, gasloos en hebben een warmtepomp. Je merkt dat dat steeds meer meetelt bij kopers. Die vragen daar ook echt om.”

Vanaf 410.000 euro

De woningen vallen in de prijsklasse van 410.000 tot circa 650.000 euro. De belangstellende groep is volgens Kimenai heel breed. “Van jonge dertigers tot zestigers. En de mensen komen ook niet alleen uit Breda.”

Maas-Jacobs hoopt medio volgend jaar met de bouw te kunnen starten. Het bestemmingsplan voor de locatie moet wel nog worden gewijzigd. In het project komen uiteindelijk ook zes sociale huur-appartementen.

De Marker

Project De Marker aan de Markendaalseweg komt op de locatie waar nu nog het oude UWV-gebouw staat. Daar komen ruim 160 woningen, vooral appartementen (in veel verschillende prijsklassen, zowel koop als huur) en een aantal huizen.

“Er zijn nog geen prijzen of plattegronden gepresenteerd en we zijn er ook nog niet actief mee de markt op gegaan, maar toch zie je dat al ruim tweeduizend mensen zich melden. Het gaat dan ook om woningen voor veel verschillende doelgroepen,” aldus Pieter Jacobs van makelaar Van de Water.

Niet alleen voor concrete projecten is belangstelling. Volgens Stoutjesdijk melden zich ook al mensen bij Maas-Jacobs voor plannen die nog uitgewerkt moeten worden, zoals het Eureka-terrein in De Linie, of die nog in een zeer prematuur stadium zijn, zoals het Kerry-terrein aan de Ettensebaan.

In samenwerking met indebuurt Breda