Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nieuw voor singles: al hardlopend ‘op date’ in Breda

BREDA - In plaats van afspreken via Tinder of een datingsite, is het voor singles nu ook mogelijk hardlopend met anderen in contact te komen. In Breda wordt op zondag 2 februari de eerste Runningdate gehouden. 

Runningdate is een spin-off van de site wandeldate.nl die zich op sportieve (wandelende) singles richt. “Vaak zijn wandelaars ook hardlopers, zo zijn we op deze variant gekomen”, aldus Ron Bekker, die al hardlooptrainingen in Breda verzorgt via het Runnerscafé. 

Duo-oefeningen

Bij de eerste editie van Runningdate doen de deelnemers in anderhalf uur tijd een intervaltraining waarbij ze zo'n zeven kilometer afleggen in de stad en tussendoor oefeningen en spellen doen. “Om te stimuleren dat mensen elkaar beter leren kennen, gaan we bijvoorbeeld duo-oefeningen en estafette-spelletjes doen,” aldus Bekker.

Het minimum aantal deelnemers is twintig, bij voorkeur verdeeld over tien mannen en tien vrouwen. “Er zijn al best wat aanmeldingen, maar je ziet dat de mannen nog wat achter blijven,” zegt Bekker. 

Mensen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via wandeldate.nl (kosten 10 euro). Verzamelen en vertrek is op zondag 2 februari om 13.00 uur bij  Delightful Desserts, Stationsplein 32, Breda. 

In samenwerking met indebuurt Breda