Opening nieuwe Corsocentrum in Zundert aan de Industrieweg met de bouwploeg die in het zonnetje wordt gezet.
Volledig scherm
Opening nieuwe Corsocentrum in Zundert aan de Industrieweg met de bouwploeg die in het zonnetje wordt gezet. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Nieuw ‘thuis’ voor corso Zundert

ZUNDERT - Het Zunderts bloemencorso heeft vanaf zaterdag een nieuwe thuisbasis. De bedrijfsruimte op Industrieweg 3 is zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. De organisatie van het evenement zit er al even, maar van een officieel moment was het nog niet gekomen. 

Corsovoorzitter Jos Jochems hield een korte toespraak, waarna hij de ‘klusploeg’ van twaalf man naar voren haalde. “De afgelopen anderhalf jaar waren zij er op woensdagavond en zaterdagochtend, niet allemaal iedere keer, sommigen ook vaker, maar zij maakten het mogelijk dat we nu hier staan”, zo deelde Jochems een compliment uit. “Er waren wel meningsverschillen binnen deze club, maar die waren voorbij toen we de vrouwen lieten beslissen over de kleuren...” De twaalf kregen als blijk van dank een gezamenlijk dagje uit naar brouwerij De Koningshoeve. “Op de eerste zondag in september!”, klonk het uit het publiek.

Alles onder één dak

overzicht corsoterrein
Volledig scherm
overzicht corsoterrein

“We zijn heel blij met deze plek”, zei een serieuze Jochems na de opening. “We hebben nu het gemak dat we alles onder een dak hebben. En we treffen elkaar hier, omdat alle portefeuilles en werkgroepen van het corso hier vergaderen. Tot nu toe hadden we eens in de drie maanden een gezamenlijke vergadering, waarna iedere werkgroep in een andere ruimte verder ging spreken. Nu kan alles hier, en is er dus veel meer samenhang. Sommige mensen die bij het corso betrokken zijn, zag ik nooit. Nu wel.”

“We zijn echt heel blij met deze stek. We hebben er als corso ook behoorlijk in geïnvesteerd, net als de verhuurder overigens. We hebben een huurcontract voor de komende tien jaar, dus voorlopig ziten we hier meer dan prima.”

Zie hier de beelden van de Bloemencorso 2018:

In samenwerking met indebuurt Breda