Volledig scherm
De Aardboom een kunstwerk van Nick Visser werd in 1988 overhandigd aan minister Ed Nijpels (Milieu). Het kwam terecht bij boerderij Wolfslaar en staat nu in Boeimeerpark © gemeente Breda

Nieuw leven voor afgedankte kunstwerken Breda

BREDA - Drie kunstwerken die in Breda in de weg stonden en dreigden te verdwijnen, hebben een nieuw leven gekregen.

Op initiatief van buurtbewoners heeft de gemeente ze onlangs herplaatst langs het fiets- en wandelpad in het Boeimeerpark. Samen vormen ze een mini-beeldenroute.

Aardboom

Allereerst gaat het om de Aardboom, een twee meter hoge cortenstalen boom uit 1988 van kunstenaar Nick Visser. Het werk stond eerst bij boerderij Wolfslaar.

Het tweede beeld is de Arbeider (1991) van de in Breda geboren kunstenaar Kees Buckens. Het natuurstenen werk dat het zware bestaan van de arbeider symboliseert, stond voorheen in de Jullie Claeysstraat in de Haagse Beemden.

Incom

Tot slot is het stenen kunstwerkje dat lang bij de Incom in de Kennedylaan stond en waarvan de maker onbekend is, herplaatst in het Boeimeerpark.

Op termijn komt er nog een vierde werk, gemaakt van het hout van in het park gekapte bomen, bij. Wie dat gaat maken en wat dat gaat worden is nog niet bekend. 

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda