Volledig scherm
Burgemeester Paul Depla leest bij de start van de nationale voorleesdagen voor uit De Kleine Walvis aan zo'n 25 peuters van Partou Kinderopvang aan de Jan van Nieuwenhuijzenstraat in Breda. © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Niet Donald Trump, maar Paul Depla leest voor uit De Kleine Walvis

BREDA - Burgemeester Paul Depla bezocht woensdagmorgen de kinderdagverblijven Prinsjeshof en Partou, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Hij las hierbij voor uit De Kleine Walvis, van Benjie Davis.

Bij Partou zijn zo'n 25 peuters en dreumesen en een tiental ouders in afwachting van de burgemeester. Maar weten ze eigenlijk wel wie er komt? ,,Tot een paar dagen geleden dacht Vicky dat de president kwam. Trump was natuurlijk veel op tv", glimlacht moeder Sasha. ,,Maar de burgemeester komt", weet Vicky (3,5) inmiddels.

Het idee van de Nationale Voorleesdagen is dat een prominent komt voorlezen. Dat Paul Depla dit jaar naar Partou is gekomen, zou zomaar te danken kunnen zijn aan de brief die Jan Croonen van de oudercommissie hem stuurde. ,,Het is toch de burgerváder, ook van deze kinderen. Ik heb geprobeerd 'm op die wijze te prikkelen en hij is er, dus wie weet?"

In samenwerking met indebuurt Breda