Volledig scherm
Op de begane grond van het klooster komt onder andere een restaurant. © Ontwerpbureau B&W

NHTV tovert klooster om naar leslocatie, zo gaat het eruit zien

VideoBREDA - Begin mei krijgt NHTV de sleutel van het klooster aan de Mgr. Hopmanstraat, naast de huidige hoofdlocatie. Dan kan de verbouwing van de nieuwe campus beginnen.

Op dit moment zit NHTV met vier locaties verspreid door de stad, maar daar moet het klooster verandering in gaan brengen. Vanaf september 2018 zitten alle opleidingen bij elkaar op één terrein. 

Klooster 
De verbouwing van het klooster is een flink project. "Het is een monumentaal pand dus aan de buitenzijde wordt weinig veranderd", vertelt Maaike Dukker van NHTV.  "Wel wordt de ingang vergroot naar een doorgang waar ook fietsers doorheen kunnen rijden." Onder de doorgang komen aan weerszijden ingangen. 

Op de begane grond van het klooster komt een studielandschap, mediatheek,  een restaurant genaamd 'Wine&Dine' dat onderdeel is van de Academy of Hotel and Facility Management en een retailfaciliteit voor en door studenten. 

Half mei begint de aannemer met de verbouwing. Uit het Europese aanbestedingstraject is Mertens Bouwbedrijf uit Weert als winnaar uit de bus gekomen.  De verwachting is dat het klooster in juli 2018 opgeleverd kan worden waarna de academies Hotel, Facility en Toerisme hun onderkomen in het klooster hebben.

Campus
Maar het klooster is niet het enige gebouw dat verbouwd gaat worden. De twee huidige NHTV-gebouwen aan de Mgr. Hopmanstraat worden ook verbouwd. Zo komen daar onder andere ruimtes om het bedrijfsleven te ontmoeten, een ondernemersplein, een sportbar en terras. 

Het terrein van de campus moet groen en open worden én toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook wordt er veel ruimte geïnvesteerd in sport en recreatie. Zo komt er een hardloop parcours, sportveld, sportzaal en buitenterras. De aanpassingen aan het terrein van de campus en de verbouwing van de twee huidige NHTV-gebouwen, is naar verwachting in september 2019 klaar. 

Buurtbewoners
Vanwege haar 50e verjaardag, opent NHTV op woensdag 10 mei de deuren. Tijdens een belevingstour worden de mensen rondgeleid door het verleden, heden en de toekomst van de hogeschool. Ook wordt er informatie gegeven over de nieuwe campus. Mensen kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur een kijkje komen nemen bij NHTV en op de begane grond van het klooster. 

Volledig scherm
Zithoekjes in de kloostergang. © Ontwerpbureau B&W
Volledig scherm
Het terrein van de campus moet groen en open worden. © InboCuld.
Volledig scherm
De nieuwe ingang van het klooster. © InboCuld.

In samenwerking met indebuurt Breda