Volledig scherm
Jongen mishandeld door groep jongeren in Breda. © Screenshot video

Newmancollege schorst leerling na mishandeling in Hoge Vucht

BREDA – Het Newmancollege heeft een van de vechtersbazen een week geschorst. Dat is een van de maatregelen die de school heeft genomen naar aanleiding van een vechtpartij die donderdagmiddag plaatsvond in de wijk Hoge Vucht.

De school is in gesprek gegaan met de betrokken leerlingen, ouders en politie. “We proberen zoveel mogelijk medewerking te verlenen waar kan. De eerste maatregel die we hebben genomen, is het schorsen van één leerling. Nu hebben we de tijd om nog verder te onderzoeken”, vertelt rector Raymond van Velthoven.

Twee slachtoffers

Hij vindt namelijk dat er twee slachtoffers zijn: de jongen die in elkaar is geslagen én de dader. Door de aandacht op sociale media. “We willen beide partijen zorg aanbieden, maar we hebben tijd nodig om onze zorg te kunnen verlenen.”

Camerabeelden

Ondanks dat de vechtpartij buiten school heeft plaatsgevonden, voelt het Newmancollege zich toch geroepen om actie te ondernemen. “We kunnen niet overal op reageren, maar bij deze kwestie voelen we ons verantwoordelijk.” 

Dat komt volgens Van Velthoven omdat er leerlingen van een andere school – volgens bronnen Scala in Teteringen – op het Newmancollege zijn geweest. Op camerabeelden is namelijk te zien dat zeven à acht jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar het terrein van het Newmancollege op lopen. De lessen zijn nog bezig. Ze schermen hun gezichten af, omdat ze kennelijk weten dat er camera’s hangen. Toch zijn de beelden duidelijk genoeg om ze te herkennen. De jongeren – de latere vechtersbazen – lopen even het gebouw binnen en snellen dan plots naar buiten. Waarschijnlijk omdat de conciërge eraan komt lopen, zoals later op de beelden te zien is. Vervolgens trekken ze met z’n alle naar het veldje bij de Action waar het gevecht escaleert.

Van Velthoven heeft het personeel, de betrokken klassen en ouders geïnformeerd over het incident. “Ondertussen bekijken we alle mogelijkheden en willen we tot de beste oplossing komen.”

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1571 stemmen