Volledig scherm
PREMIUM
Boi Boi Huong (rechts) tijdens een vergadering van de Bredase gemeenteraad. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Nekt ‘machocultuur’ de SP in Breda?

BREDA - Wat is er toch aan de hand met de SP-raadsfractie in Breda? Gisteren werd bekend dat een groep wijze socialisten gaat uitzoeken wat er allemaal broeit de viermansfractie. Reden: het verzoek van SP-voorzitter Michel Verschuren aan raadslid Boi Boi Huong om haar zetel in te leveren vanwege een gebrek aan inzet en arbeid.

Dat is een aantijging die hard aankomt uit een fractie die verreweg het meest actief is van alle acht partijen in de Bredase raad. Maar ook fractiechef Bas Maes was begin deze maand duidelijk: ,,Het is lastig samenwerken met iemand die er nooit is. Daarnaast spelen er ook inhoudelijke zaken die het lastig maken.’’ Waarmee Maes meteen laat weten dat de tegenvallende prestaties van de 42-jarige Huong niet per se de enige redenen zijn waarom de socialisten van haar af willen.

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda