Volledig scherm
GHB.

Negen maanden voor in GHB handelende Bredanaar

BREDA - Een 40-jarige Bredanaar zou jarenlang, in elk geval vanaf begin 2013, vanuit zijn woning in GHB hebben gehandeld. Maar de rechtbank verwerpt die aanklacht omdat het dossier niet deugt.

De verkort weergegeven anonieme meldingen leveren onvoldoende bewijsmateriaal. De processen-verbaal daarvan, ontbreken. En er is bijvoorbeeld geen buurtonderzoek gedaan. Toch ontspringt de verdachte daarmee niet geheel de dans.

De rechtbank ziet voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat hij in elk geval in GHB heeft gehandeld vanaf 1 februari vorig jaar tot het moment van de inval in zijn woning aan de Fagelstraat. Dat gebeurde op 31 mei vorig jaar. De politie trof toen onder meer een halve liter GHB in de koelkast aan. Een beetje veel voor huiselijk gebruik, zoals de verdachte ter zitting verklaarde. Bovendien lag er een lijstje met mensen die wel eens 'G' kwamen halen. Daar stonden ook bedragen achter. Bovendien heeft hij zelf tegen de politie gezegd dat hij doorgaans een liter GHB inkoopt voor € 80,- om vervolgens zelf voor 125 ml pakweg €25,- te vragen.

Dat is dus je reinste handel, concludeert de rechtbank. De man en zijn vrouw worden waarschijnlijk uit hun huurwoning gezet. En hij loopt kans zijn baan te verliezen als hij de bak in moet. De rechtbank toont zich echter niet clement. Voor vier maandendealen krijgt de Bredanaar negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Breda