Volledig scherm
De pasgeboren slechtvalken. © Koninklijke Luchtmacht Breda

Namen gezocht voor fighting falcons op de luchtmachttoren in Breda

BREDA – De luchtmacht houdt een wedstrijd. De vier mensen die de leukste namen inleveren voor de pasgeboren slechtvalken mogen meevliegen in de luchtballon van de luchtmacht.

Vorige week zijn de slechtvalken in de luchtmachttoren in Breda geringd. Twee mannetjes en twee vrouwtjes. Het is het tweede nest van het koppeltje dat vorig jaar ook vier slechtvalkjes ter wereld bracht bovenop de toren.

De luchtmacht verloot vier plekken in de luchtmachtballonvaart op 31 mei voor diegene die met de leukste namen komen voor de kleine fighting falcons.

De slechtvalk is onderdeel van het embleem van de luchtmachttoren, legt woordvoerster kapitein Suzanne Mateijsen uit. ,,Onze F16's worden ook wel fighting falcons genoemd vanwege de snelheid en wendbaarheid. Erg leuk dus dat er nu een nestje bovenop de toren zit".

Namen hebben de kleintjes nog niet. ,,Het lijkt ons leuk als de lezers van BN DeStem ons daarbij helpen.''

Leuke vogelnaam bedacht? Stuur voor 24 mei je naam naar webcare.clsk@mindef.nl. De winnaar worden donderdag 24 mei bekend gemaakt.

Via een livestream worden beelden van het gezinnetje uitgezonden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda