Volledig scherm
Foto André van den Broek tijdens wedstrijd NAC-Fey zaterdag 3 maart. De rolstoellift in het stadion is stuk. Daarom droegen hij en zijn vrienden hun vriend naar boven. © André van den Broek

NAC zit in de maag met onherstelbare invalidenlift: volgend seizoen pas een oplossing

BREDA - De lift naar het rolstoelplatform in het Rat Verlegh Stadion is niet meer te repareren, zo laat NAC weten. En dus moet er een nieuwe komen. Dat gaat dit seizoen niet meer lukken.

Al maanden is de invalidenlift bij vak F8 stuk. Bredanaars Mike Duijn en André van den Broek trokken eerder deze maand aan de bel: zo kon het echt niet langer. ,,Op deze manier gaat er wel een groot stuk van de lol af'', laat de aan een rolstoel gekluisterde Duijn weten. Hij moet plaatsnemen op het veld, met minder zicht en zonder zijn vriendengroep.

De reparatie van de lift is voor NAC verworden tot een hoofdpijndossier. ,,We zitten er ontzettend mee in onze maag dat dit probleem al zolang speelt'', zegt algemeen directeur Justin Goetzee op de clubwebsite.

Niet geschikt

Al sinds de plaatsing van de lift in de zomer van 2014 is er gedoe. Meermaals is een monteur van het installatiebedrijf ter plekke geweest om te kijken waarom die telkens vastloopt. 'Het bedrijf is echter niet in staat om de lift naar behoren te laten functioneren en ontwijkt in de ogen van NAC alle verantwoordelijkheid voor het probleem', zo schrijft de club.

Een extern adviesbureau oordeelt dat de lift helemaal niet geschikt is om zware rolstoelen en scootmobielen te tillen. De enige oplossing lijkt dan ook een compleet nieuwe lift plaatsen. 

Goetzee: ,,Het feit dat een deel van onze supporters de dupe is van dit slepende conflict is heel vervelend. We proberen voor onze minder valide supporters altijd een passende oplossing te vinden en zorgen tijdens de wedstrijd voor een consumptie en waar nodig dekens en paraplu's. Deze oplossing is echter altijd minder dan een werkende lift die ervoor zorgt dat deze supporters gewoon op hun eigen plek kunnen zitten.'' 

Uiterlijk voor de start van volgend seizoen moet het probleem opgelost zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda