Volledig scherm
PREMIUM
Mohammed Amissi in actie voor NAC onder 19 jaar. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

NAC-talent Mohamed Amissi: het eerste lonkt, nu met Burundi naar de Africa Cup

hup nacBREDA - Natuurlijk kijkt Mohamed Amissi (18), linksbuiten van NAC O19, vol interesse naar het eerste. Hij schurkt er immers tegenaan. Trainde al met de groep en onderzoekt de mogelijkheden op 'zijn' positie. Maar nu eerst de Africa Cup. Voor onder 20, in Niger.

Nee, de geboren Belg is nog nooit in Burundi geweest, het land waar hij straks voor speelt. Zijn moeder komt van origine uit Burundi, vandaar de selectie. Hij heeft dan ook geen idee wat hem te wachten staat. ,,Een kleine cultuurschok, denk ik. Maar bovenal een mooi avontuur, toch? Mijn oom woont er, die haalt me van het vliegveld." 

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda