Volledig scherm
Het gouden kampioenshorloge van NAC uit 1921. © Veilinghuis Ald Fryslan

NAC Museum telt 1100 euro neer voor gouden kampioenshorloge

IJLST - Het NAC Museum heeft maandagavond beslag weten te leggen op het gouden kampioenschapshorloge van NAC uit 1921. Het horloge werd geveild in Het Veilinghuis in het Friese IJlst. Een delegatie van het NAC Museum telde 1100 euro neer voor het horloge.

Penningmeester Dimitri Ensing, die de veilig vanuit huis volgde, was tevreden met het betaalde bedrag. "De veiling begon op 800 euro, dan valt dit dus niet tegen. Het maximale bedrag wat we uit wilden geven, lag hoger dan deze 1100 euro. Ik ben blij dat dit het is geworden, het horloge komt zo snel mogelijk in het museum te liggen."

In het seizoen 1920/1921 werd NAC landskampioen en als beloning kregen de spelers een gouden horloge met inscriptie. Het NAC Museum heeft al een horloge, maar dat heeft het in bruikleen.

Het Veilinghuis gaf aan nog nooit zoveel biedingen binnen te hebben gekregen op een item. Hoe het horloge in Friesland is opgedoken is vooralsnog een raadsel.

 1. Ruim 500 NAC-supporters als één blok richting NAC
  video

  Ruim 500 NAC-supporters als één blok richting NAC

  BREDA - Als een Romeinse eenheid, letterlijk vierkant achter een geel en zwart spandoek met ‘The Yellow Army’ als opdruk, schuifelen de NAC-supporters richting het Rat Verleghstadion. Massaal. Zo’n vijfhonderd waren het er; nog zo’n tweehonderd NAC’ers zwermen eromheen met de fiets. ‘Achter de vlag’, wordt gescandeerd; de eenheid moest koste wat het kost bewaard blijven, als signaal naar het loshangend zand dat NAC hedentendage op het veld laat zien.
 2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

  'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

  BREDA - Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

 • Eens (88%)
 • Oneens (12%)
4104 stemmen