Volledig scherm
Deelnemers aan de NAC Street League enkele jaren geleden. © EDWIN WIEKENS

NAC en Young Impact gaan jongeren uitdagen

BREDA - Teamplay&NAC gaat komend seizoen samenwerken met Young Impact met als inzet jongeren uit de gemeente Breda in actie te laten komen voor hun buurt. 

Teamplay@NAC is een onderdeel van voetbalclub NAC dat zich inzet voor maatschappelijke thema's in Breda en omgeving. Young Impact is een organisatie die vanuit Breda opereert en jongeren zelf wil laten onderzoeken wat zij belangrijk vinden, wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze in kunnen zetten voor anderen. 

Tot de activiteiten van Teamplay@NAC hoort onder andere de NAC Street League, een straatvoetbalcompetitie voor jongeren.  In de competities zit een belangrijk sociaal element verweven. Zo worden deelnemende scholen tijdens wedstrijden ook beoordeeld op sportiviteit en respect en verdienen ze extra punten door zich in te zetten voor de buurt. 

Young Impact wil nu, onder de vlag van de NAC Street League, jongeren nog meer stimuleren om actieve en sociale burgers te worden. Dat gebeurt onder meer met zogeheten 'challenges', waarmee jongeren worden uitgedaagd zich daadwerkelijk in te zetten voor de buurt.  Door het uitvoeren van een challenge verdienen de leerlingen extra punten voor het NAC Street League-klassement waarmee aan het einde van het seizoen een schoolreis gewonnen kan worden. 

  1. Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'
    PREMIUM

    Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'

    TETERINGEN - Inwoners van Teteringen zijn doodsbang nu blijkt dat de vorig jaar aan een liquidatie ontsnapte Habib A. hun nieuwe buurman wordt. In de straat waar A. een huis heeft gekregen voor hem en zijn gezin, is een handtekeningenactie begonnen. De mensen hebben er 'knikkende knieën', zeggen ze. De buurt had voorgelicht moeten worden, zegt zijn advocaat. Dat is de gemeente afgeraden, laat burgemeester Paul Depla van Breda weten. Hij houdt een vinger aan de pols.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (57%)
  • Nee (43%)
2545 stemmen