Volledig scherm
Deelnemers aan de NAC Street League enkele jaren geleden. © EDWIN WIEKENS

NAC en Young Impact gaan jongeren uitdagen

BREDA - Teamplay&NAC gaat komend seizoen samenwerken met Young Impact met als inzet jongeren uit de gemeente Breda in actie te laten komen voor hun buurt. 

Teamplay@NAC is een onderdeel van voetbalclub NAC dat zich inzet voor maatschappelijke thema's in Breda en omgeving. Young Impact is een organisatie die vanuit Breda opereert en jongeren zelf wil laten onderzoeken wat zij belangrijk vinden, wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze in kunnen zetten voor anderen. 

Tot de activiteiten van Teamplay@NAC hoort onder andere de NAC Street League, een straatvoetbalcompetitie voor jongeren.  In de competities zit een belangrijk sociaal element verweven. Zo worden deelnemende scholen tijdens wedstrijden ook beoordeeld op sportiviteit en respect en verdienen ze extra punten door zich in te zetten voor de buurt. 

Young Impact wil nu, onder de vlag van de NAC Street League, jongeren nog meer stimuleren om actieve en sociale burgers te worden. Dat gebeurt onder meer met zogeheten 'challenges', waarmee jongeren worden uitgedaagd zich daadwerkelijk in te zetten voor de buurt.  Door het uitvoeren van een challenge verdienen de leerlingen extra punten voor het NAC Street League-klassement waarmee aan het einde van het seizoen een schoolreis gewonnen kan worden. 

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda