Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © Kim Spanjers

Nabestaanden vermoorde Bredanaar niet vervolgd voor geweld in rechtszaal

BREDA - De broers van de vermoorde Bredanaar Kaan Safranti worden niet vervolgd voor hun aanval op de verdachten in de rechtbank. De officier van justitie heeft dat besloten, onder andere na bestudering van camerabeelden uit de rechtszaal.

,,Op basis van alle omstandigheden hebben we besloten om geen vervolging in te stellen. We houden bijvoorbeeld ook rekening met de gevoelens die leven bij de familie van het slachtoffer’', zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in een toelichting op de beslissing.

Horloge

Aan het slot van de eerste zitting in de strafzaak op 17 augustus wilden de twee broers de groep Limburgse verdachten te lijf gaan. Er werd met een horloge gegooid en de twee broers slaagden er in om de verdachten op weg naar het cellenblok te achtervolgen. 

Een confrontatie kon ternauwernood worden voorkomen. Pas in de gang naar het cellenblok wist de parketpolitie de twee woedende broers tegen te houden en terug te sturen.

De rechter noemde de agressie van de nabestaanden onacceptabel. De zitting werd zonder publiek afgerond.

Aangifte

Advocaat Yehudi Moszkowicz van een van de verdachten deed na het opstootje mondeling aangifte, onder andere van bedreiging. De advocaat reageert verbaasd over de beslissing. ,,Ik kan niet beoordelen wat er op de camerabeelden is te zien maar ik weet wel dat er een horloge vlak langs me heen vloog en dat mijn cliënt zich ernstig bedreigd voelde en twijfelt of hij de volgende zitting bijwoont. Ik zal me nog beraden over deze beslissing.’'

Bredanaar Kaan Safranti werd op 8 april tijdens een drugsdeal in zijn appartement aan de Sandenburgstraat met een kalasjnikov doodgeschoten. De politie heeft in totaal zeven verdachten uit Limburg aangehouden. Volgende week staat hun strafzaak weer op de rol voor een tussentijdse zitting.

In samenwerking met indebuurt Breda