Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

Nabestaanden doodgeschoten Peet van der Linde: ‘Grote lafaard. Je vriend in de val laten lopen!’

live verslagBREDA - Voor de nabestaanden van Peet van der Linde staat wel vast wie er verantwoordelijk is voor de liquidatie van de Bredanaar. In hun zeer emotionele slachtofferverklaringen wezen de weduwe en dochter dinsdagmorgen in de Bredase rechtbank Piet S. aan als kwade genius. 

Ze geloven niks van het verhaal van verdachte Corné R. dat hij Peet in een opwelling heeft doodgeschoten vanwege twee niet betaalde dure horloges. Het was volgens de nabestaanden juist huisvriend Piet S. die een grote schuld had bij Peet. ,,Jij bent hier vijf maanden mee bezig geweest, Piet. Het was de jaloezie, de afgunst. Hoe ziek kun je zijn in je hoofd”, zei de weduwe. 

Haar dochter: ,,Ik had jou meteen door Piet, door dat feestje te geven. Maar je hebt de twee grootste idioten gebruikt om jouw plannetje uit te voeren. Grote lafaard. Je vriend in de val laten lopen.”

Weduwe en dochter vorderen van de drie verdachten bijna een half miljoen euro vergoeding voor geleden geestelijke en financiële schade, waaronder het wegvallen van alle inkomsten uit het bedrijfje van Peet van der Linde, die handelde in auto's, horloges en sieraden.

De officieren van justitie maken vanmiddag hun strafeisen bekend.

Volg hieronder het verslag van onze verslaggever in de rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Breda