Zo zou de Scheperij in Teteringen er uit kunnen gaan zien.
Volledig scherm
Zo zou de Scheperij in Teteringen er uit kunnen gaan zien. © BPD Ontwikkeling BV

Na twintig jaar lijkt er schot te komen in plan Scheperij Teteringen

TETERINGEN - In de wetenschap dat er al zo’n twintig jaar wordt gepraat over de toekomst van de winkels in Teteringen, maakt de Bredase wethouder Paul de Beer (Stedelijke Ontwikkeling, D66) de geesten in de gemeenteraad rijp voor de grootschalige herontwikkeling van de Scheperij.

In een brief aan de raad laat de wethouder weten dat er langzaam maar zeker schot begint te komen in het project. Dat de ontwikkelingen niet zo snel gingen had onder meer te maken met de zorgen van omwonenden. Die zagen met lede ogen twee supermarkten, een drogist horeca en appartementen hun kant op komen. Vooral de omvang van het project baarde hen grote zorgen.

Zorgvuldig behandeld

Er zijn dan ook diverse zienswijzen ingediend tegen de plannen. Die zijn intussen ‘allemaal zorgvuldig behandeld’, aldus De Beer in zijn brief aan de raad. Sommige bezwaren hebben zelfs tot aanpassingen geleid. Het ging volgens de wethouder ‘met name over het stedenbouwkundig plan, verkeer, parkeren en geluid’.

Ook zijn er ‘diverse’ informatieavonden geweest en hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden met de Kerngroep Scheperij, een groep omwonenden. Verder is er volgens De Beer steeds contact geweest met de Dorpsraad Teteringen.

Passend bij Teteringen

Nu deze inspraak is afgerond komt de wethouder tot de conclusie dat ‘Teteringen met deze herontwikkeling een volwaardig winkelhart met voldoende aanbod voor dagelijkse boodschappen krijgt’: ,,Met een modern uiterlijk passend bij Teteringen en nieuwe woningen dichtbij alle voorzieningen.’’

De raad is nu aan zet. De Beer hoopt dat hij ‘op korte termijn’, na zo’n twintig jaar aan voorbereidingen, met de fracties van gedachten kan wisselen over een bestemmingsplan voor de Scheperij.

In samenwerking met indebuurt Breda