Volledig scherm
De ingang van het complex van ABN Amro aan de Kemelstede © Palko Peeters

Na de zomer meer duidelijk over bouwplannen Heerbaan

BREDA - Er begint enig schot te komen in twee woningbouwplannen aan de Heerbaan in Breda. Het gaat om een kleiner project aan de Heerbaan 220-222 (waar een bedrijfsverzamelgebouw heeft gezeten) en om de grote ABN Amro- locatie op de hoek met de Kemelstede.

Aan de Heerbaan 220-222 willen bouwbedrijf Sprangers en ontwikkelaar BPD op een stuk grond van 0,3 hectare woningen bouwen. Er wordt momenteel gewerkt aan een haalbaarheidsstudie waarin diverse scenario’s worden onderzocht met zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Sprangers verwacht dat eind augustus meer duidelijk wordt over welk scenario de voorkeur krijgt. Sprangers geeft zelf aan dat het nieuwbouwproject moet ‘bijdragen aan de doorstroming binnen de wijk Heusdenhout’.

ABN Amro

Ook vierhonderd meter verderop bij de Kemelstede zijn plannen voor woningbouw. Vorig jaar werd bekend dat de ABN Amro zijn kantoorgebouwen daar af wil stoten. Om de locatie te kunnen verkopen is het volgens de bank het meeste kansrijk als er woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente gaf aan daar in principe positief tegenover te staan.

ABN Amro is vervolgens een tender gestart om de locatie te verkopen. Een woordvoerder wil daar alleen over zeggen dat het proces nog bezig is, maar volgens een goed ingevoerde bron in de bouwwereld zou de tender in een afrondende fase zijn.

De gemeente zei vorig jaar op het ABN Amro-terrein (2,2 hectare) een mix te willen zien van woningtypen voor diverse doelgroepen, van sociale huur tot middeldure huur- en koopwoningen. 

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda