Volledig scherm
PREMIUM
Breda Pix4Profs/René Schotanus. Kruising Heerbaan - Hoge Houw in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Na de vakantie inloopavond over Heerbaan in Heusdenhout

BREDA - De gemeente Breda houdt direct na de zomervakantie een inloopavond voor bewoners van de wijk Heusdenhout over de herinrichting van de Heerbaan. Bewoners kunnen dan van gedachte wisselen met de gemeente over een voorlopig ontwerp van de route.

De gemeente heeft eerder al een voorzet gegeven voor een ontwerp van de weg, waar dagelijks 15.000 voertuigen overheen gaan. In dat plan is een rotonde opgenomen ter hoogte van winkelcentrum Bisschopshoeve. De snelfietsroute Breda-Tilburg komt parallel te lopen aan de Heerbaan en steekt bij de rotonde over. De wijkraad heeft daar een eigen plan tegenover gezet. Waar de gemeente vasthoudt aan een 50-km route wil de wijkraad ter hoogte van het winkelcentrum een verblijfsgebied met een 30-km zone maken, met behoud van de oversteekplaatsen. 

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda