Ruim 1.600 zonaanbidders telde de Galderse meren donderdag begin van de middag. Toen vond de gemeente Breda het genoeg en liet de populaire plas afsluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 1.600 zonaanbidders telde de Galderse meren donderdag begin van de middag. Toen vond de gemeente Breda het genoeg en liet de populaire plas afsluiten. © Peter Ullenbroeck

Na 1.600 badgasten gooit Breda zwemplas op slot: ‘Meer kan hier ook echt niet’

VideoCorona? Wie donderdagmiddag een kijkje nam bij de Galderse meren of de Asterdplas in Breda zou haast vergeten dat er ook nog zoiets als een virus speelt. De strandjes bij beide plassen lagen vol met badgasten. Zozeer dat de gemeente Breda het 's middags welletjes vond en de boel afsloot.

De Galderse meren gingen net na het middaguur al op slot. Om 12.15 uur kregen de medewerkers van het ingehuurde beveiligingsbedrijf Scorpions de opdracht vanuit het Stadskantoor de toegangswegen naar de populaire waterplas af te zetten. Nieuwe badgasten kregen te horen rechtsomkeert te maken.  Ruim twee uur later gebeurde hetzelfde aan de andere kant van Breda bij de Asterdplas. Een boze enkeling daargelaten (‘hoezo mag ik er niet door, achterlijke mongool') reageerden de meesten begripvol op de afsluiting. 

In samenwerking met indebuurt Breda