Volledig scherm
© Thinkstock

Mysterie inbraken Rudolf Steiner School blijft onopgelost

BREDA - Twee keer zou hij hebben ingebroken bij de Rudolf Steiner School aan de Minckelerstraat in Breda. Op 16 juli vorig jaar mislukte de inbraak. De tweede keer, in augustus, maakten dieven 200 euro buit. Op de schroevendraaiers die na de inbraken werden gevonden, zat het dna van 39-jarige Bredase boef M. el M. Maar dat was het enige bewijs en dus kon officier van justitie Janne Kerkhofs vrijdag in de rechtbank in Breda niets anders doen dan vrijspraak eisen.

El M. heeft een dik strafblad en heeft al jaren in de gevangenis gezeten. Nu ontspringt hij de dans. Hij heeft ook nooit iets gezegd over de inbraken. Het vermoeden bestond dat het de dieven de eerste keer te doen was om de opbrengst van een inzamelingsactie voor de achtjarige leerlinge Fee, die eind 2015 een dwarslaesie opliep. De opbrengst daarvan was even voor de inbraak bekendgemaakt.

De verdachte werd op 14 oktober opgepakt nadat hij bij Kruidvat aan het Valkeniersplein inbrak en voor honderden euro's sigaretten en snickers gapte. Een wildplassende stapper merkte hem echter op, kneep snel af en spurtte achter de dief aan, waarna hij hem aan de politie kon uitleveren. El M. bekende ook twee dagen daarvoor nog zes blikken bier te hebben gestolen bij een supermarkt.

Vanwege die twee feiten eiste Kerkhofs nog wel zeven maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. Zo kan hij eventueel nog worden behandeld aan de vele persoonlijke problemen die de man heeft. Advocaat Paul Groenhuis was het met die eis eens. ,,Mijn cliënt wil zo lang mogelijk in de gevangenis blijven. Daar komt hij tot rust.'' De uitspraak is op 27 januari

In samenwerking met indebuurt Breda