Muzikale ode aan Breda: ‘Parel van het Zuiden’ al duizenden keren bekeken

videoBREDA - Met het lied 'Parel van het Zuiden' willen zeven Bredase artiesten Bredanaars een hart onder de riem te steken in coronatijd. De bijbehorende videoclip op YouTube is sinds dinsdagavond al duizenden keren bekeken en gedeeld.

Het idee ontstond drie weken geleden toen de Bredase DJ en rapper Amresh Autar twee bevriende ondernemers sprak, die hun kapperszaak en restaurant hadden moeten sluiten. 'Wat kunnen we doen om Bredanaars in deze moeilijke periode te ondersteunen?', vroegen ze zich af. 

Autar benaderde een aantal bevriende Bredase artiesten en zo ontstond het lied 'Parel van het zuiden'. In de achtertuin van Autar legden de muzikanten de basis voor het nummer. 

Quote

Het was nog een flinke uitdaging om op anderhalve meter afstand het nummer in de kleine muziekstu­dio van Nick op te nemen. We hebben om beurten het nummer ingespeeld en ingezongen om het zo toch corona­proof op te nemen.

Autar: ,,De aanblik van de lege straten in ons gezellige stadje doet zeer. Daar zingen wij over, maar het lied gaat vooral over veerkracht. Bredanaars houden ondanks alles hun kop omhoog. We willen de saamhorigheid die zo groot is in Breda laten zien. In de videoclip zie je herkenbare punten in de stad en er worden verschillende wijken genoemd. Maar ook de mensen van de Appie en het Amphia komen voorbij in het lied. Iedere Bredanaar moet zich gehoord voelen.”

Lees verder onder de foto

Een aantal jonge Bredase artiesten heeft de handen ineen geslagen en onder de naam Nul-7-Zes een nummer gemaakt om Bredanaars een hart onder riem te steken, getiteld "'Parel van het Zuiden".
Volledig scherm
Een aantal jonge Bredase artiesten heeft de handen ineen geslagen en onder de naam Nul-7-Zes een nummer gemaakt om Bredanaars een hart onder riem te steken, getiteld "'Parel van het Zuiden". © Pix4Profs/René Schotanus

De groep muzikanten werkt samen onder de naam 'Nul-7-Zes' en bestaat uit Davy Oonincx, Nick Mathon, Marlieke van Schaik, Joost Blatter, Ferdinand Schmutzer en Sjaak Janssen. 

Autar: ,,Het was nog een flinke uitdaging om op anderhalve meter afstand het nummer in de kleine muziekstudio van Nick op te nemen. We hebben om beurten het nummer ingespeeld en ingezongen om het zo toch coronaproof op te nemen. Iedereen die we het lied lieten horen reageerde enthousiast.”

Quote

Er vallen hele harde klappen in de horeca. Wij zijn als artiesten erg afhanke­lijk van deze sector. Met de opbrengst van dit nummer willen wij de Bredase horeca ondersteu­nen

,,Doordat we allemaal een andere muziekachtergrond hebben is het nummer een mix van muziekstijlen geworden, zoals rap, R&B, country en pop. Normaal maak ik ook nooit Nederlandstalige nummers, dus dat was een extra uitdaging. We hopen dat we met dit nummer bij zoveel mogelijk Bredanaars een glimlach op hun gezicht kunnen toveren en ze de moed erin houden. Dan is ons doel bereikt."

Normaal zijn in deze periode de agenda's van de muzikanten volgeboekt met optredens op festivals, in discotheken en in horecagelegenheden. 

Autar: ,,Er vallen hele harde klappen in de horeca. Wij zijn als artiesten erg afhankelijk van deze sector. Met de opbrengst van dit nummer willen wij de Bredase horeca ondersteunen."

'Parel van het Zuiden'
Volledig scherm
'Parel van het Zuiden' © videostill
  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.

In samenwerking met indebuurt Breda