Volledig scherm
© Shutterstock

Muis legt Hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda plat

De oorzaak van de langdurige storing tussen Breda en Rotterdam blijkt een muis. Het diertje wist een belangrijke kabel door te knagen.

De storing begon woensdagochtend na de spits rond Barendrecht. Onderzoek wees uit dat de storing werd veroorzaakt door een kabelbreuk. Na het onderzoeken van kilometers kabel, troffen monteurs de dader aan: een muis. Het dier was overleden op plaats delict. 

Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn liep daardoor woensdag vertraging op, donderdag werd het treinverkeer op de HSL stilgelegd. 

,,We hebben duizenden kilometers aan kabels, daarom duurde het even voordat de oorzaak van de storing was gevonden'', aldus ProRail-woordvoerder Coen van Kranenburg. Plots werd de oorzaak duidelijk. Naast de kapot geknaagde kabel lag de dode muis.

,,Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe zo'n klein beest dat kan doen. Maar er zijn legio voorbeelden van problemen van buitenaf. Zoals spoorlopers, een omgevallen boom of koperdieven. Dit keer was het een piepkleine muis die exact de juiste kabel door wist te knagen.''

Het treinverkeer is inmiddels weer hervat. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda