Overzichtsfoto van het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat in Breda. Op het naastgelegen veld komt een Turkse moskee.
Volledig scherm
PREMIUM
Overzichtsfoto van het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat in Breda. Op het naastgelegen veld komt een Turkse moskee. © Pix4Profs/René Schotanus

'Moskee-uitspraak’ komt hard aan op stadskantoor in Breda

BREDA - De uitspraak van de bestuursrechter dat de bouw van de Turkse moskee in Breda-Noord niet door kan gaan, is hard aangekomen op het stadskantoor. “Niemand heeft dit aan zien komen,” zegt wethouder Paul de Beer (D66). “We balen er ook van dat er gelijk een uitspraak ligt die geen ruimte biedt om zaken te repareren.”

Wijkraad-voorzitter Leo van den Berg (en zelf jurist) kijkt er echter niet van op: “Dit was voorspelbaar.” Oppositiepartij SP is evenmin verbaasd. “De arrogantie van het college van B en W wordt afgestraft. Ondanks klachten uit de buurt hebben ze het plan er doorheen willen drukken”, aldus fractievoorzitter Bas Maes.

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda