Volledig scherm

Moord Rudi Schouten mogelijk in juni inhoudelijk behandeld, vonnis in juli

BREDA – De rechtbank in Breda wil de moord op Rudi Schouten, 4 april in de Cypresstraat in Breda, op 20 juni inhoudelijk behandelen. Maandag bleek op een tussentijdse zitting dat het dossier bijna rond is.

Er zullen nog enkele getuigen moeten worden gehoord. Dat zijn vier medeverdachten. Ook de hoofdverdachte, Pearl S., zal nog een verklaring gaan afleggen. Het enige technische onderzoek dat nog wordt gedaan is een schotrestenonderzoek. De schotresten op de handen van S. worden vergeleken met de resten op de gevonden hulzen in de Cypressestraat.

Schouten zou zijn doodgeschoten als gevolg van een slepende ruzie met zijn schoonzus. Schouten zou haar banden hebben lekgeprikt en haar hebben bedreigd. In paniek zou de schoonzus haar echtgenoot hebben gebeld, die lid is van Satudarah. Hij belde vrienden van de motorclub, die toevallig allemaal tegelijk op een begrafenis aanwezig waren.

De vrienden spraken af met Schouten, waarna een ruzie ontstond. Het slachtoffer werd mishandeld en uiteindelijk op klaarlichte dag doodgeschoten voor een supermarkt.

Als de inhoudelijke behandeling inderdaad op 20 juni is, volgt een vonnis begin juli.

In samenwerking met indebuurt Breda