Volledig scherm
Dode Roemeen in Chaam

Moord Chaam: hoofdverdachte bekent in rechtbank Breda

BREDA - De 36-jarige hoofdverdachte B.M. uit Chaam heeft bekend dat hij de trekker heeft overgehaald van het pistool waarmee op 28 juni van dit jaar Florin Tabarcea (38) werd doodgeschoten. Dat zei zijn advocaat Henk van Asselt donderdag in de rechtbank in Breda. Daar moest M. voor het eerst verschijnen.

Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn Roemenen. Het lichaam van Tabarcea werd die woensdag vroeg op de oprit gevonden naast M.'s huurwoning aan de Bredaseweg. Hij was in zijn hoofd geschoten.

Brandstichting

Het slachtoffer zou op de oprit brand hebben gesticht bij twee auto's die daar stonden. De verdachte schoot daarop vanuit het slaapkamerraam op Tabarcea.
Mogelijk wordt de zaak 9 januari al inhoudelijk behandeld. 

De twee leefden al langer in onmin met elkaar. M. had al een keer aangifte gedaan omdat hij was geslagen. Volgens advocaat Henk van Asselt van de verdachte is het ook 'wel belangrijk al het voorafgaande in kaart te brengen'.

Ruzie

Hoofdverdachte en slachtoffer waren volgens Roemeense bronnen actief in het criminele milieu, onder meer in de prostitutie. Het slachtoffer zou recent ruzie hebben gekregen met M. Die had via een uitzendbureau in Roosendaal Roemeense vrienden van Tabarcea aan werk geholpen, maar zou daar achteraf geld voor hebben gevraagd. 

Bekenden zeggen dat er ook een bloedige vete gaande was tussen de groep van M. en Roemenen op Fort Oranje van wie de hoofdverdachte een jonge prostituee zou hebben 'afgepikt' en die moest gaan werken vanuit Chaam.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BR Serenader en Skippabeat eerste lokale bands op Palm Parkies ooit

    BR Serenader en Skippabeat eerste lokale bands op Palm Parkies ooit

    BREDA - De Bredase skaband Skippabeat staat vlak voor haar optreden op Palm Parkies al op het podium. Ze wachten tot ze mogen beginnen en maken van de gelegenheid gebruik om volop selfies te maken. Samen met Serenader, eveneens Bredaas, headlinen ze de zesde editie dit jaar. Het is een nieuwigheid van Palm Parkies. ,,Het is een hele eer om als Bredase band op een Bredaas festival van dit formaat te staan", zegt drummer Hans Albers van Skippabeat.

In samenwerking met indebuurt Breda