Volledig scherm
PREMIUM
Chefkok en eigenaresse Christin Banks aan het werk in het Surinaams eethuis Moksie Djariie. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Moksie Djarie toont dat Surinaamse keuken ook restaurantwaardig is

eetrecensieChristin Banks (51) is een kok met een missie. Ze wil laten zien dat de vooral van afhaalgerechten bekende Surinaamse keuken 'restaurantwaardig’ is.

De in Suriname geboren en getogen onderwijzeres verhuisde twaalf jaar geleden naar Nederland. De moeder van drie uit Breda volgde haar grote passie - koken - en opende begin dit jaar eethuis Moksie Djarie. Ze is trots op de Surinaamse cultuur en gastvrijheid en wil gasten ook daar bekend mee maken. 

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda