Mogelijk slachtoffer zedenmisdrijf Breda belde half naakt aan bij woning

BREDA - Het Bredase meisje dat mogelijk slachtoffer is geworden van een zedenmisdrijf in het plaatselijke Van Sonsbeeckpark belde rond 5.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag half naakt aan bij een woning aan de Willem-Alexanderstraat. Zij is daar opgevangen door de bewoners die vervolgens haar moeder hebben gewaarschuwd. Het meisje woont niet ver van het park vandaan.

Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Volgens een betrouwbare bron was het meisje rustig toen zij door de bewoners werd binnengelaten. Ze zou geen sporen van geweld hebben vertoond. Nadat het meisje door haar moeder was opgehaald, is de politie ingeschakeld. Er volgde een uitgebreid en langdurig onderzoek in het park wat de afgelopen dagen tot onrust heeft geleid in de omgeving.

Leeftijd

Volledig scherm
Onderzoek Burgemeester van Sonsbeeckpark Breda. © Perry Roovers / MaRic Media

Woordvoerster Pierre-Ine Mattheussens bevestigt dat de politie nog altijd uitgaat van een ‘zedenmisdrijf’. Het onderzoek zou op volle toeren draaien, maar er is nog geen aanhouding verricht. Mattheussens kan niet zeggen of de recherche al een verdachte in het vizier heeft. Ook de leeftijd van het meisje wil de politie niet bekend maken.

Volgens Mattheussens zijn verkrachtingen zeldzaam. Zeker gewelddadige zaken, zoals die van de Utrechtse serieverkrachter, komen slechts sporadisch voor. De politie is in dergelijke zedenzaken altijd zeer terughoudend met het geven van informatie, omdat opsporing en bewijsvoering vaak zeer ingewikkeld is. Ook willen politie en justitie de privacy van slachtoffers koste wat het kost beschermen.

Kledingstuk

De Willem-Alexanderstraat ligt direct achter het Van Sonsbeeck-zwembad. Het sporenonderzoek van de politie afgelopen donderdag richtte zich vooral op bosschages vlakbij de Irenestraat. Daar werd een damesfiets aangetroffen en een kledingstuk uit de struiken gevist. Het meisje moet vanaf die locatie het halve park zijn doorgelopen naar de Willem-Alexanderstraat. De politie trof aan de kant van de Julianalaan een andere fiets aan die op slot stond.

Omwonenden van het park klagen al jaren over overlast van zwervers, verslaafden en hangjongeren. Een vrouw, die anoniem wil blijven, zegt het park om die reden te mijden als het donker is. 

Volledig scherm
Onderzoek Burgemeester van Sonsbeeckpark Breda. © Perry Roovers / MaRic Media
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda