Volledig scherm
Het technisch onderzoek naar de steekpartij op de Nieuwe Prinsenkade was vanochtend nog in volle gang. © Peter Ullenbroeck

Mogelijk filmopnames dodelijke steekpartij Breda, politie zoekt getuigen

BREDA - De politie roept mensen op die afgelopen nacht getuige zijn geweest van de dodelijke steekpartij op de Adriaan van Bergenstraat in Breda, zich te melden. 

,,We denken dat veel mensen wat hebben gezien en eventueel foto- of filmopnamen hebben gemaakt. Het is op uitgaansavonden een druk gebied‘’, zegt politiewoordvoerder Rob Luijten. ,,We roepen hen op zich bij ons te melden.‘’

Hevig bloedend

Bij de steekpartij kwam een 23-jarige man uit Dordrecht om het leven. Hij werd even na 04.00 uur hevig bloedend op de straat aangetroffen.  Ondanks pogingen van ambulancepersoneel hem te redden, overleed hij kort daarop. 

Omstanders wisten een gedetailleerd signalement van de vermoedelijke dader te geven, waarna agenten de man korte tijd later op de parkeerplaats bij de Middellaan wisten in te rekenen. Hij hield zich daar verscholen tussen de auto's. Het gaat om een 36-jarige man uit Breda. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.  De Bredanaar zit vast op verdenking van doodslag.  

Het technisch onderzoek op de Adriaan van Bergenstraat en de nieuwe Prinsenkade ging vanochtend nog door.  De straat dichtbij het uitgaansgebied is nog steeds met hekken afgezet. Rechercheurs in witte pakken waren druk doende eventuele sporen veilig te stellen.  Hoe lang de straat nog blijft afgezet is niet bekend. ,,We nemen onze tijd voor het onderzoek‘’, aldus Luijten.

Volledig scherm
Onderzoek steekpartij Breda in volle gang © Perry Roovers
Volledig scherm
Onderzoek steekpartij Breda in volle gang © Yolanda Sjoukes
  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda