Madeleine van Toorenburg (CDA) en minister Ank Bijlenveld van Defensie tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Madeleine van Toorenburg (CDA) en minister Ank Bijlenveld van Defensie tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. © ANP Koen van Weel

Mode-ontwerper Mart Visser en politica Madeleine van Toorenburg bij Spraakvermaak

TERHEIJDEN – De laatste aflevering van het twaalfde seizoen van Spraakvermaak wordt zondag gehouden in café Ons Thuis in Terheijden. De bekende Nederlandse modeontwerper, Mart Visser, is een van de gasten.

Archiefbeeld: Mart Visser (links) tijdelijk burgemeester van Zandvoort
Volledig scherm
Archiefbeeld: Mart Visser (links) tijdelijk burgemeester van Zandvoort © Videostill

Visser is onder meer bekend door zijn haute-couturecollectie en zijn confectielijn. Kledinglijnen waarvan hij zegt dat ze voor zowel de ‘jonge oma, haar dochter als de volwassen kleindochter’ zijn.

Kinderpardon 

Ook Madeleine van Toorenburg schuift aan. Ze zit al 12 jaar voor het CDA in de Tweede Kamer. Sinds de verkiezingen van 2017 is Van Toorenburg namens haar partij woordvoerster veiligheid en justitie en terrorisme-beleid. De afgelopen weken was ze volop in het nieuws vanwege de ommezwaai van het CDA rond de verruiming het kinderpardon. Onder meer blikt ze vooruit naar 20 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Travelling teacher 

Verder zijn travelling teacher Tim Ovington uit Terheijden en Christel de Laat te gast. De Laat is een Brabantse comédienne, erbij. Met haar nieuwste programma Zijn daar nog vragen over? toert ze langs de theaters. Zondagmiddag treedt ze op als columniste. Tim Ovington reist de wereld rond om zich te verdiepen in het buitenlandse onderwijs. Hij komt praten over zijn nieuwe plannen.

Seizoensafsluiting 

Spraakvermaak wordt gehouden in café Ons Thuis op Bredaseweg 20 in Terheijden. De deuren gaan om 13.30 uur open en om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest. Het Trombonekwartet Nieuwe Veste zorgt voor muzikale afwisseling. Mix sluit rond 16.30 uur het 12e seizoen af met het actuele Spraakvermaakslotlied.

Travelling Teacher Tim Ovington
Volledig scherm
Travelling Teacher Tim Ovington © Peter Vierenhalm

In samenwerking met indebuurt Breda