Volledig scherm
Miriam Haagh blijft ook komende periode wethouder voor de PvdA. © ron magielse / pix4profs

Miriam Haagh gaat door als wethouder; nieuw Bredaas college rond

BREDA - Miriam Haagh blijft namens de PvdA wethouder in Breda. Dat meldt fractievoorzitter Arjen van Drunen. Daarmee is de invulling van het nieuwe Bredase college van burgemeester en wethouders rond.

Haagh was de afgelopen raadsperiode wethouder zorg, onderwijs en dienstverlening. Tijdens de verkiezingen was ze lijsttrekker voor haar partij en wist ze knap het aantal van vier zetels te consolideren. 

Grotendeels kon dat op haar conto geschreven worden; Haagh bleek een stemmenkanon. Ze haalde ruim 70 procent van het aantal stemmen voor de PvdA binnen.

,,Dat speelde zeker mee in onze overweging om haar opnieuw aan te dragen als wethouder'', motiveert Van Drunen. ,,Miriam heeft afgelopen periode enorm veel waardering geoogst. Ze is deskundig, heeft een groot netwerk en - heel belangrijk voor de komende jaren - ze is een waar sociaal gezicht in de stad.''

Ambities

Of Haagh haar portefeuilles houdt is nog afwachten. De bekendmaking van de verdeling daarvan volgt binnenkort. ,,Maar haar ambities liggen uiteraard op het sociale domein.''

Met de voordracht van Miriam Haagh als wethouder voor de PvdA is de complete invulling van het nieuwe college van B en W bekend. De VVD schuift Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos naar voren. En D66 houdt vast aan de huidige wethouders Paul de Beer en Marianne de Bie.

Eindstreep

De coalitievorming tussen VVD, D66 en PvdA nadert de eindstreep. Over krap twee weken wordt het akkoord verwacht. Dat is ook het moment dat de wethouderskandidaten worden voorgedragen aan de gemeenteraad. Als die akkoord is, kan het nieuwe stadsbestuur aan de slag.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

  • Eric Hellemons (5%)
  • Rob Penders (13%)
  • Ruud Brood (47%)
  • Robert Maaskant (14%)
  • iemand anders... (21%)
3970 stemmen