Volledig scherm
PREMIUM
Wopke Hoekstra (rechts) op bezoek in Breda. Helemaal links Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in Brabant. Daarnaast Caspar Rutten, CDA-raadslid in Breda en nummer twaalf op de lijst van die partij voor het Europees Parlement, CM-directeur en voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW Brabant Zeeland Jeroen van Glabbeek en Tom Berendsen, de nummer drie van het CDA in de race naar het Europees parlement. © BN DeStem

Minister Wopke Hoekstra bezoekt Breda. Waarom is hij zo somber?

BREDA - Een Europese Unie waar de Zwitsers en de Noren geen deel van willen uitmaken, waar de Denen geen lid willen worden van de Eurozone en waar de Britten uit willen. Ja, met die realiteit in zijn achterhoofd wordt Wopke Hoekstra, minister van Financiën, ‘echt somber’. Daarom vindt de CDA-kroonprins een ‘fundamentele koerswijziging’ van de Unie onvermijdelijke.

Hoekstra zei dat gistermiddag tijdens een bijeenkomst in het kantoor van het Bredase IT-bedrijf CM. Die was georganiseerd door het CDA en werkgeversorganisatie VNO NCW Brabant Zeeland, waarvan CM-directeur Jeroen van Glabbeek de directeur is.

In samenwerking met indebuurt Breda