Mini medische post in Ginneken

Edine Wijnands

BREDA  Op 27 januari verhuist in Breda huisartsenpraktijk Rozenlaan naar het vroegere gebouw van boekhandel Van Kemmenade & Hollaers in het Ginneken. Het wordt een praktijk die meer biedt dan alleen huisartsenzorg. ,,Een soort klein medisch centrum", zegt huisarts André van den Broek. 

In de Rozenlaan werken drie huisartsen, een diëtiste en een psycholoog. ,,Die verhuizen mee naar de Ginnekenweg." Eenmaal daar wordt het team versterkt met nog meer psychologen, met fysiotherapeuten, een chiropractor, met lopopedie, een prikpost en apotheek. 

Van den Broek: ,,Het zijn diensten die niet elke dag aanwezig zijn, maar af en toe een paar uur, of een dag." Zij dragen bij aan bij het streven om een 'one-stop-praktijk'te worden. Waar mensen niet keer op keer terug hoeven te komen. ,,Iemand kan bijvoorbeeld bloed prikken, ter plekke de uitslag afwachten, waarna wij medicatie uitschrijven, die meteen mee kan worden genomen."

Behalve huisartsenteam Rozenlaan, verhuizen in het Ginneken ook de huisartsen uit de Dillenburgstraat. Zij gaan rond augustus naar het Schoolakkerplein. 

In samenwerking met indebuurt Breda